Home » Igre » Diablo IV beta:Skoro 62 miliona odigranih sati

Diablo IV beta:Skoro 62 miliona odigranih sati

Blizzard Entertainment je danas ponosno objavio da je Diablo IV beta najveća u franšizi, sa skoro 62 miliona odigranih sati (ekvivalentno oko 7 hiljada godina) tokom dva vikenda.

Skoro 30 milijardi čudovišta je ubijeno, ali su se takođe osvetili igračima provocirajući skoro 47 miliona smrti igrača. Oko 2,6 miliona igrača je zaradilo svoje Beta Wolf Packs, kozmetičku nagradu koja se dodeljuje igračima koji su dostigli nivo od 20 sa najmanje jednim likom tokom Diablo IV beta verzije, i to će moći da pokažu kada igra bude potpuno objavljena.

Kasapin, klasični Diablo šef koji će nasumično loviti igrače u tamnicama kada to najmanje očekuju, slomio je 1,7 miliona igrača tokom beta vikenda, iako su mu se igrači osvetili skoro 600 hiljada puta.

Podjela je bila još gora za igrače kada je u pitanju Ashava the Den Mother, najtvrđi šef u Diablo IV beta verziji. Ashava je izazvala smrt preko 10 miliona igrača, a sama je umrla samo nešto više od 100 hiljada puta.

Blizzard je također podijelio da je najigranija klasa daleko bila Čarobnjak, a zatim Necromancer. Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, Diablo IV beta se popeo na vrh Twitchove rang liste tokom vikenda, što je dobro za komercijalni uspjeh.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice