Home » Igre » Rekordna prodaja igara u Europi – Diablo 4 vodeći

Rekordna prodaja igara u Europi – Diablo 4 vodeći

Rekordna prodaja igara u Evropi – Diablo 4 vodeći

GI.biz-ov šestomjesečni izvještaj donosi vijesti o impresivnoj prodaji igara u Evropi. Tokom juna prodato je čak 15,5 miliona igara, od čega 10,5 miliona digitalnih, dok je pet miliona prodato u fizičkom obliku.

Najprodavanija igra u Evropi tokom juna bila je Diablo 4, koja je ostvarila izuzetno visok udio u prodaji. PC verzija je dominirala sa dvije trećine prodaje, dok su verzije za konzole bile zastupljene udjelom od 21% za PS5, 9% za Xbox i 4% za PS4. Ovaj uspjeh označava najbolju šestomjesečnu prodaju Diabla 4 od 2017.

Napomenuto je i da su četiri igre lansirane tokom juna uspjele ući na listu deset najprodavanijih igara u Evropi. Zanimljivo je da je prodaja ovih novih igara ostvarena uglavnom u digitalnom obliku, čak 80%, dok je prodaja fizičkih kopija bila samo 20%.

Kada je hardver u pitanju, PlayStation 5 je već šesti mjesec ponovo postala najprodavanija konzola na evropskom tržištu. DualSense kontroler ostaje najtraženiji dodatak za igrače.

Pogledajmo listu najprodavanijih naslova u Evropi tokom šestog mjeseca:

1. Diablo 4
2. Final Fantasy 16
3. FIFA 23
4. Legenda o Zeldi: Suze kraljevstva
5. Grand Theft Auto 5
6. F1 23
7. Naslijeđe Hogwartsa
8. Red Dead Redemption 2
9. Street Fighter 6
10. Call of Duty: Modern Warfare II

Očekuje se da će prodaja igara nastaviti rasti u Europi, a ljubitelji video igara mogu se radovati novim naslovima i inovacijama koje će obogatiti njihovo iskustvo igranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice