Home » Kući » Recept za osvežavajući umak od grčkog jogurta za ljetne obroke

Recept za osvežavajući umak od grčkog jogurta za ljetne obroke

Izvor fotografije:montanahappy.com

Osvežavajući umak od grčkog jogurta – Recept za ljetne užitke

Ljeto je vrijeme opuštanja, uživanja na otvorenom i, naravno, ukusne hrane. A šta je bolji način da obogatite svoje ljetne obroke nego sa osvježavajućim umakom od grčkog jogurta? Ovaj umak je idealan za posluživanje uz različite vrste mesa, salate ili čak tofu.

Sastojci za ovaj predivan umak su vrlo jednostavni i lako dostupni. Potrebni su vam 2 srednje velika mlada luka, 2 čehna bijelog luka, šolja grubo nasjeckanog korijandera (ili zamjena peršunovim listom), pola šolje majoneze, četvrtina šolje punomasnog grčkog jogurta, kašika svježeg soka od limete, i jedna i po kašičica sitno sjeckane jalapeño papričice. Također, trebat će vam kašičica soli kako biste zaokružili ukus umaka.

Svako ima svoju verziju umaka!Eksperimentišite!

Priprema ovog osvježavajućeg umaka je veoma jednostavna. Sve što trebate uraditi je staviti mladi luk, bijeli luk, korijander, majonezu, grčki jogurt, sok od limete, jalapeño papričicu i so u blender. Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku i jednoličnu smjesu, što bi trebalo potrajati oko 30 sekundi. Poslužite umak dobro ohlađen.

Ovaj osvežavajući umak će dodati poseban ukus i svježinu vašim ljetnim obrocima. Možete ga poslužiti uz grilovano meso, salate ili kao dodatak jelima sa tofuom. Uživajte u ljetnim užicima uz ovaj jednostavan, ali ukusan umak od grčkog jogurta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice