Home » Serije/filmovi » Cillian Murphy – Fizička transformacija za ulogu Oppenheimera

Cillian Murphy – Fizička transformacija za ulogu Oppenheimera

fotografija:Featured Image Credit:Cillian Murphy went to dangerous extremes for his Oppenheimer role. Image: Getty

Cillian Murphy, irski glumac poznat po ulozi u seriji ‘Peaky Blinders’

Privukao je pažnju medija nakon što je njegova koleginica Emily Blunt otkrila svoju izuzetnu posvećenost glumačkoj ulozi. U svom najnovijem filmu ‘Oppenheimer’, Cillian je glumio J. Roberta Oppenheimera, tvorca atomske bombe, i odlučio je da prođe potpunu fizičku transformaciju za tu ulogu.

Kako je Emily Blunt otkrila u intervjuu za Extra, Cillian je jeo samo jedan badem dnevno kako bi postigao mršav izgled karakterističan za lik kojeg je tumačio. Uprkos tome što glumac nije eksplicitno potvrdio ove tvrdnje, njegove izjave ukazuju na veliki trud koji je uložio da se što više približi liku koji je živio na martiniju i cigaretama.

Ovakva posvećenost ulozi nije neuobičajena među holivudskim glumcima, poput Christiana Balea, koji su spremni otići preko granica kako bi uvjerljivo dočarali lik koji tumače. Neki glumci odlučuju drastično promijeniti svoju ishranu ili fizički izgled kako bi što bolje utjelovili svoj lik na ekranu.

Uloga J. Roberta Oppenheimera u filmu ‘Oppenheimer’ bila je izazov za Cilliana Murphyja, koji je izgradio karijeru uz mnoge zapažene uloge. Njegova transformacija za ovu ulogu svedoči o njegovoj posvećenosti glumi i njegovoj spremnosti da učini sve kako bi svoje likove učinio uverljivim.

Takvom posvećenošću i zalaganjem glumaca, filmovi postaju bogatiji i autentičniji, a gledaoci imaju priliku da dožive nezaboravne likove i priče na velikom platnu. Cillian Murphy je još jednom pokazao koliko je posvećen svojoj umjetnosti i spremnost da se potpuno posveti ulozi koju igra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice