Home » Igre » Najnovije glasine o Witcher projektu Sirius u Japanu

Najnovije glasine o Witcher projektu Sirius u Japanu

Internetom kruže glasine o novom projektu pod nazivom The Witcher Project Sirius, za koji se kaže da je japanska verzija popularne serije Witcher. Prema izvorima, ovaj projekat će biti jednokratna stvar, sličan Bloodborneu od FromSoftware-a, i imaće povećan budžet za mod za jednog igrača uz eliminisanje opcija za više igrača.

Čini se da su nedavne analize raznih igara kao što su gašenja usluga i kvarovi na tržištu uticale na ovu odluku. Igra, koja je još uvijek u pretprodukciji, bit će smještena u Edo Japan, a sadržavat će likove s japanskim porijeklom i rasnim obilježjima, uzimajući inspiraciju iz mange.

Prvobitno je igra bila postavljena da ima opseg sličan Witcheru 2, ali sada razvojni tim razmišlja o tome da bude otvoren ili poluotvoreni svijet, ovisno o vremenskim ograničenjima. Igra se razvija u UE5, iako bi se to moglo promijeniti kako razvoj napreduje.

Primarni cilj The Witcher Project Sirius je proširiti popularnost brenda Witcher i CD Projekt Red na istoku i privući nove fanove u seriju, a također ponuditi nešto novo dugogodišnjim fanovima. Razmatra se i anime adaptacija, slična Edgerunnersima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice