Home » Serije/filmovi » HBO:Serija o Harryju Potteru koja će trajati 10 godina

HBO:Serija o Harryju Potteru koja će trajati 10 godina

(Image credit: Warner Bros.)

HBO Max je ozvaničio TV emisiju o Harryju Potteru

Čuli smo mnogo glasina i izvještaja o prvoj TV seriji o Harryju Potteru od 2021. godine, ali ovo je prvi put da vijesti čujemo direktno od izvora. I ispostavilo se da je većina glasina bila istinita: serija će prilagoditi svaku od sedam knjiga o Harryju Potteru u svoju sezonu i predstaviti potpuno novu glumačku ekipu novoj generaciji obožavatelja Čarobnjačkog svijeta.

U svojoj najavi , HBO Max je rekao da će “serija biti vjerna adaptacija omiljenog serijala knjiga o Harryju Potteru autorice i izvršne producentice J.K. Rowling”, u oštroj suprotnosti s nedavnom video igrom, Hogwarts Legacy, čiji razvoj nije uključivao autora. HBO je također otkrio da je planirano da serija traje nevjerovatnih 10 godina. “Priče iz svake Rowlingove knjige o Hariju Poteru postat će decenijska serija proizvedena s istim epskim umijećem, ljubavlju i pažnjom po kojoj je poznata ova globalna franšiza.”

Sama Rowling je rekla u izjavi: “Maxova posvećenost očuvanju integriteta mojih knjiga mi je važna i radujem se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti određeni stupanj dubine i detalja koji može samo dugo formiraju televizijske serije.”

Još nema datuma izlaska serije o Harryju Potteru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice