Home » Serije/filmovi » Amazon Studios planira rimejkove klasika MGM-a

Amazon Studios planira rimejkove klasika MGM-a

Amazon Studios uranja svoje prste – ili možda čitavu nogicu – u rimejkove.

Prema Deadline-u, kompanija razmatra desetak naslova za filmski i/ili TV razvoj. Naslovi potiču iz MGM-ovog opsežnog kataloga filmova i televizije pošto je Amazon kupio studio u martu 2022. za 8,5 milijardi dolara. Sada se neki od najvećih hitova MGM-a očekuju za rimejkove.

Neki od naslova koji se razmatraju za rimejkove su Robocop, Stargate, Legally Blonde, Fame, Barbershop, The Magnificent Seven, Pink Panther i The Thomas Crown Affair.

Svakom od ovih naslova pristupa se drugačije, pri čemu su neki više usmjereni prema filmu, a neki prema televiziji. Neki od većih naslova se, međutim, čak razmatraju i za filmske i za televizijske adaptacije.

Trenutno, Amazon je u ranim razgovorima za rimejk filma Legally Blonde, kultne klasične komedije iz 2001. u kojoj je Reese Witherspoon glumila lijepu ružičastu advokaticu Elle Woods, i za film i za TV seriju. Legally Blonde 2: Red, White & Blonde izašao je 2003. godine, a treći dio je navodno u razvoju. Međutim, prema Deadline-u, napori da se taj film digne sa terena navodno su se ponavljali i gasili posljednjih pet godina.

U međuvremenu, i futuristički akcioni film Robocop iz 1987. i naučno-fantastični avanturistički film Stargate iz 1994. također se razmatraju za filmske i TV adaptacije. Film Stargate će vjerovatno doći prije rimejka TV emisije, a Robocopova TV serija će vjerovatno doći prije njegove filmske adaptacije.

Amazon aktivno razvija televizijske serije zasnovane na Fame, Berbershop i The Magnificent Seven, a bilo je i razgovora o filmu Thomas Crown Affair. Razmatra se i film Pink Panther, koji bi mogao biti animirani. Remake Poltergeista je također mogućnost u nastavku.

Dakle, ošekujete nastavke i moderne re-imaginacije naših omiljenih klasika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice