Home » Igre » Super Mario Bros. film: $677M zarade!

Super Mario Bros. film: $677M zarade!

Nintendo najavljuje datume izlaska za HD remastere Paper Mario: The Thousand-Year Door i Luigi's Mansion 2, zajedno s teaserom za film The Super Mario Bros. Movie 2, u sklopu proslave Mari0 Dana

Film Super Mario Bros. skočio je na još jednu domaću pobjedu na kino blagajnama za vikend sa 87 miliona dolara, čime je ukupna vrijednost u Sjevernoj Americi iznosila 347,8 miliona dolara, a globalna na 677,96 miliona dolara nakon dva vikenda.

Ne treba da čudi da je film The Super Mario Bros. dobro prošao u svojoj drugoj godini, jer znamo da je već prošao preko 500 miliona dolara širom svijeta i da je postao adaptacija video igrica s najvećom zaradom ikada.

Nakon domaćeg debija od 137 miliona dolara, Comscore bilježi da je film Super Mario Bros. zabilježio pad od samo 41% sedmično. Poređenja radi, Ant-Man and the Wasp: Quantumania je imao najgori pad od 69% u MCU-u u odnosu na prvi vikend.

Illumination i Nintendo su postavili namjeru da isporuče Mario film u kojem bi svako mogao uživati, i u kojem bi se svako ko ima i prolazno znanje o igrama mogao izgubiti – neosporno su uspjeli na oba fronta.

Mario i prijatelji nisu imali previše konkurencije ovog vikenda jer je The Pope’s Exorcist bio najbliži adaptaciji video igrice sa 9,15 miliona dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice