Home » Igre » Kucamo na vrata zaboravljenih asova

Kucamo na vrata zaboravljenih asova

Simulacija skijaškog skoka postala popularna mobilna igra

Simulacija skijaškog skoka – popularna igrica koja je osvojila srca mnogih ljubitelja video igara, danas je dostupna u novom obliku zahvaljujući mobilnoj aplikaciji koju je razvio njen autor. Igra je posljednjih dana u samom vrhu među aplikacijama na Apple uređajima.

Prvobitno dizajnirana prije više od trideset godina, ova jednostavna igra sačuvala se na disketama i bila je veličine manje od pola megabajta. Međutim, njen značaj i popularnost nisu bili mali – igra je bila tako popularna da su se na forumima vodile rasprave o rekordima i savjetima kako da se leti što dalje. Autor igre, Finc Jusi Koskela, kasnije je stvorio još dvije verzije, a četvrtu verziju koju je stvorio drugi autor, nije imala istu popularnost kao druga verzija.

Prije nekoliko godina, tvorci igre su razvili mobilnu verziju klasika za pametne telefone, a danas je igra jedna od najpopularnijih u Sloveniji. Aplikacija je dostupna za Android i iPhone uređaje, te se može preuzeti sa App Storea. Trenutno je prva među besplatnim igrama na Apple uređajima.

Iako igra nije grafikom i zvukom impresivna kao današnje igre, njen jednostavan koncept i zarazna priroda i dalje osvajaju igrače. Ako ste ljubitelj nostalgije i jednostavnih igara, preporučujemo da isprobate ovaj klasik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice