Home » Serije/filmovi » Najvljeno kada će izaći druga sezona House of the Dragon

Najvljeno kada će izaći druga sezona House of the Dragon

Čini se da je 2. sezona House of the Dragon suzila period objavljivanja na ljeto 2024.

U novom intervjuu za Variety, izvršni direktor sadržaja HBO Maxa Casey Bloys rekao je da je “dobro nagađanje” da će sezona 2 Kuće zmaja biti premijerno prikazana 2024. Čuli smo da je Bloys rekao nešto slično u prošlosti , ali sada se čini da je zadirkivao konkretniji period izdanja . 

Bloys je rekao da ne očekuje da će druga sezona serije biti kvalifikovana za dodjelu Emmyja 2024., koja ima krajnji datum 31. maja 2024. Prema Varietyju, to znači “vjerovatan povratak” za Kuću zmaja u ljeto 2024. godine.

Ne možete dobiti dovoljno zmajeva i srednjovjekovnih političkih intriga? 

Bloys ima dobre vijesti za vas. U istom intervjuu, izvršni direktor HBO-a je rekao da je nebo granica kada je u pitanju spinoff Game of Thrones i da studio trenutno razmatra druge serije zasnovane na djelu Georgea RR Martina.

“Morate razviti mnogo stvari, isprobati stvari. Nikad ne znate šta će uspjeti. Tako da trenutno to radimo”, rekao je Bloys. “Ne protivim se bilo kakvom broju epizoda. Vjerovatno postoji prirodna granica koliko obožavatelja želi to da vidi, ali sam otvoren za bilo šta sve dok se osjećamo stvarno dobro u vezi s scenarijima i izgledima za seriju.”

Showrunner Kuće zmaja Ryan Condal je ranije najavljivao da će 2. sezona Kuće zmaja imati više “spektakla” nego prva sezona, što puno govori jer prva sezona nije bila baš dosadna. Bez obzira na to, Condal je rekao da će druga sezona “pogoditi ritmove koji su ljudi očekivali od srednje serije Igre prijestolja,  a gledaoci će osjetiti tragediju jer smo se oslonilina sezonu 1.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice