Home » Igre » Nintendo mijenja ime lika iz Super Mario Bros

Nintendo mijenja ime lika iz Super Mario Bros

Proizvođač video igrica, Nintendo, nedavno je objavio da će promijeniti ime lika Foreman-a iz filma The Super Mario Bros. prije nego što se film pojavi u Japanu kasnije ovog mjeseca. Ovaj lik se prvi put pojavio u igrici Wrecking Crew iz 1980-ih kao Marijev neprijatelj, a njegovo japansko ime “Blackie” će biti promijenjeno u “Spike”kako je bio poznat među zapadnim obožavateljima igrica u posljednjih nekoliko decenija.

Nintendo nije objavio razlog za promjenu imena, ali zapadne zemlje su predpostavile da je njegovo prethodno ime bilo rasističko. Važno je napomenuti da će novo japansko ime biti isto kao i ime koje se koristi u Evropi i Sjedinjenim Državama.

U tvitu objavljenom prošlog četvrtka na njihovom zvaničnom japanskom Twitter nalogu, kompanija je također potvrdila da će lik u filmu “The Super Mario Bros. Movie”, koji će biti objavljen 28. aprila 2023. godine, također biti nazvan “Spike”.

Foreman Spike se prvi put pojavio u seriji Wrecking Crew iz 1985. kao građevinski radnik i Marijev neprijatelj, a ova promjena imena je odlična prilika da se uklone potencijalno uvredljivi elementi iz popularne kulture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice