Home » Putovanja » Prirodna ljepota i istorija za nezaboravan odmor

Prirodna ljepota i istorija za nezaboravan odmor

fotografija:Featured Image Credit: iStock

Otkrijte čaroliju Antalye: Prirodna ljepota i povijesno nasljeđe za nezaboravan odmor

Otkrijte čari dvorca Alanya

Grad Alanya, smješten u okrugu Antalye, predstavlja pravu turističku oazu. Dvorac Alanya, koji je domaćin raznim civilizacijama poput Rimljana, Vizantinaca, Selđuka i Osmanskog Carstva, jedna je od glavnih atrakcija ovog područja. Sa svojim impozantnim zidinama koje se protežu na 7 kilometara, pruža nevjerojatan pogled na more i okolne pejzaže. Ovdje možete istražiti povijest i diviti se prekrasnim motivima na zidovima dvorca.

Uživajte u čarima vodopada Duden

Vodopad Duden je jedno od najlakše dostupnih prirodnih čuda Antalye. Možete se diviti vodi koja padajući s visine od 20 metara stvara osvježavajuće prizore i pruža priliku za prekrasne fotografije. Ovdje možete uživati u palačinkama i ribi uz šum vode, te pronaći suvenire koji će vam podsjećati na ovaj predivan trenutak.

Istražite netaknutu prirodu u kanjonu Köprülü

Köprülü kanjon, smješten 80 km udaljen od centra Antalye, predstavlja nacionalni park koji će oduševiti ljubitelje prirode. Ovo impresivno područje nudi zadivljujuće ljepote i svjež zrak. Imate priliku uživati u ledeno hladnoj vodi rijeke Köprülü i iskusiti uzbuđenje splavarenja. Tu su i brojne druge aktivnosti poput raftinga i šetnje po mostovima Oluk i Bügrum.

Otkrijte skriveni dragulj – plažu Kaputaş

Plaža Kaputaş je prirodno čudo povezano s četvrti Kaş u Antalyi. Smještena između strmih litica, ova plaža oduševljava svoje posjetitelje stepenicama koje vode do nje. Ulazak u more pruža nevjerojatno iskustvo, dok se boja vode mijenja od plave do zelene prema obali. Ovo je idealno mjesto za sunčanje i uživanje u kristalno čistom moru.

Ponirnite u povijest u drevnom gradu Aspendos

Aspendos, jedan od rimskih gradova u okrugu Aksu, udaljen je oko 20 km od centra Antalye. Ovaj drevni grad prostire se na velikom području, pružajući idealno mjesto za istraživanje povijesnih zidina i traganje za tragovima prošlosti. U muze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice