Home » Serije/filmovi » Oppenheimer:Otkrijte njegove razloge i kako se nosi s ovom kontroverzom

Oppenheimer:Otkrijte njegove razloge i kako se nosi s ovom kontroverzom

Christopher Nolan otkriva razlog zašto dijalog ponekad nije jasno čujan u njegovim filmovima

CHRISTOPHER Nolan je priznao da bi njegovi “umjetnički izbori” tokom snimanja mogli biti razlog zašto gledaoci ponekad ne mogu čuti dijalog, odnosno ono što se govori u njegovim filmovima.

Britanski režiser, koji je dobio pohvale za svoj najnoviji film Oppenheimer, frustrirao je neke filmske gledaoce koji su mislili da glumci mrmljaju svoje rečenice. Film je čak podstakao neke gledaoce, poput zvijezde BBC News-a Jane Hill, da izađu na pola projekcije kako bi se požalili osoblju bioskopa koje je okrivilo režisera. Međutim, 54-godišnji režiser je rekao da je “ide protiv pravila”. i odbio je da prisili svoje glumce da sinhronizuju svoje replike nakon snimanja kako bi ih mogli ubaciti u film tokom procesa montaže. To znači da se dijalog na ekranu izvodi tokom snimanja, a ne posle, što znači da ga ponekad može nadjačati muzika ili specijalni efekti.

Izazov umjetničkih izbora


Christopher Nolan o Umjetničkim Izborima

Za Nolana, koji je naveden kao jedan od favorita za Oskara sledeće godine, to je “a cijena koju vrijedi platiti”. “Volim da koristim originalno snimljenu predstavu, umjesto da glumac kasnije ponovo izgovori svoju rečenicu”, izjavio je, dodajući da je to “umjetnički izbor” s kojim se neki ljudi ne slažu i da je to njihovo pravo.

Postao je film s najvećom zaradom o Drugom svjetskom ratu svih vremena

Filmovi priznatog reditelja zaradili su milijarde na blagajnama uprkos pritužbama na miješanje zvuka tokom filmova kao što su The Dark Knight Rises i Tenet. Režiser, koji svoje filmove snima pomoću IMAX kamera, kaže da dio problema može biti u tome što oprema koju koristi nije u potpunosti zvučno izolovana, uprkos nedavnim poboljšanjima.

Poboljšana tehnologija za bolji zvuk


IMAX Technology

“Zapravo, IMAX sada pravi nove kamere koje će biti još tiše. Ali pravi proboj je softverska tehnologija koja vam omogućava da filtrirate šum kamere”, rekao je Nolan za Insider, dodajući da se tehnologija “poboljšala u posljednjih 15-ak godina”, koliko ih on koristi. Ističe da mu ovakve kamere otvaraju mogućnost da snima intimnije scene koje ranije nije mogao.

Uprkos gore navedenim pritužbama, Oppenheimer je na putu da postane jedan od najvećih ovogodišnjih box office hitova, sa zaradom od 552,9 miliona dolara širom svijeta, što ga čini filmom o Drugom svjetskom ratu s najvećom zaradom svih vremena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice