Home » Igre » Sony predstavlja nova poboljšana izdanja PlayStationa 5

Sony predstavlja nova poboljšana izdanja PlayStationa 5

Sony je nedavno predstavio nove modele PlayStationa 5 – klasični sa diskom i Digital Edition. Ovi novi modeli dolaze sa nekoliko značajnih promjena.

Novi PS5 modeli su manji i lakši u odnosu na prethodne verzije – zapremina je smanjena za više od 30%, a teži su za 18% ili 24%, u zavisnosti od poređenja sa prethodnim modelom. Također, umjesto prethodne dvije strane, novi PS5 ima četiri odvojene strane koje se mogu ukloniti i mijenjati.

Jedini izuzetak je donja desna strana, koja će biti drugačija ako odlučite kupiti dodatni čitač za Ultra HD Blu-Ray diskove.

Digital Edition model PlayStation 5 moći će da se nadogradi dodatnim čitačem diskova, koji se može kupiti za 119,99 eura. Inače, cijene oba modela će ostati iste kao i do sada – klasični PS5 sa uključenim čitačem diskova koštat će 549,99 eura, dok će Digital Edition biti 100 eura jeftiniji, odnosno 449,99 eura.

Interni SSD kapacitet je povećan sa 825GB na 1TB, a specifikacije su ostale nepromijenjene. Bitno je napomenuti da će novi PS5 modeli dolaziti samo sa postoljem za horizontalno postavljanje, dok će se postolje za vertikalno postavljanje posebno prodavati po cijeni od 29,99 eura.

Novi PlayStation 5 modeli bit će dostupni u novembru u SAD-u, a u Europi, uključujući Hrvatsku,Srbiju,BiH njihov dolazak se očekuje u decembru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice