Home » Kući » Kako se nositi s YouTube oglasima uz Adblock Plus

Kako se nositi s YouTube oglasima uz Adblock Plus

Zahvaljujemo našoj dragoj zajednici korisnika na njihovim idejama i povratnim informacijama u odjeljku za komentare. Vaša podrška je izuzetno važna i zato smo tu za vas. Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebna pomoć, slobodno kontaktirajte naš tim za podršku na support@adblockplus.org.

Konkurencija sa YouTube oglasima

Ako ste redovni korisnik YouTube-a, sigurno znate koliko su česte i dosadne reklame. Ponekad vam smetaju da uživate u sadržaju koji zaista želite da gledate. Videozapisi oglasa se reproduciraju automatski prije nego što vaš odabrani videozapis počne, a ponekad čak i usred gledanja. Zbog toga su se mnogi korisnici interneta obratili Adblock Plus-u kako bi poboljšali svoje iskustvo na YouTubeu blokiranjem reklama. Godinama smo uspjeli blokirati YouTube oglase, ali izgleda da su se stvari promijenile.

YouTube eksperimentiše sa politikom blokiranja oglasa

YouTube je počeo eksperimentirati s politikom blokiranja oglasa. Mnogi naši korisnici sada pokazuju zid za blokiranje oglasa, prisiljavajući ih da isključe Adblock Plus kako bi pristupili bilo kojem sadržaju. Ponekad ovaj zid zahtijeva da dozvolite da se YouTube oglasi prikazuju nakon što pogledate tri videa, dok je ponekad čvrsti zid koji vam ne dozvoljava da gledate sadržaj dok se Adblock Plus ne onemogući.

YouTubeov snažan zid za blokiranje oglasa

Ovi zidovi za blokiranje oglasa nisu novi i utječu na sve blokatore oglasa, uključujući i nas. Iako podržavamo pravo provajdera sadržaja da kontroliraju način na koji korisnici stupaju u interakciju s njihovom web lokacijom, ovakvi zidovi su posebno frustrirajući za naše korisnike. Razumijemo da je jedan od razloga zašto korisnici biraju Adblock Plus taj što blokiramo YouTube oglase. Situacija je u razvoju, ali naš tim vredno radi na pronalaženju rješenja za to.

Kako se u međuvremenu nositi s YouTube oglasima

Ako ste suočeni sa YouTubeovim zidom za blokiranje oglasa, evo nekoliko preporuka:

Redovno ažurirajte svoje filtere kako biste primijenili sve promjene koje autori filtera učine na vaše proširenje.
Koristite prilagođena pravila blokiranja da uklonite sadržaj koji želite da izbrišete sa stranice.
Ponekad korištenje načina privatnog pregledavanja u vašem pretraživaču može utjecati na prikaz zida za blokiranje oglasa.
Ako odaberete, dodajte YouTube na svoju bijelu listu web lokacija kako biste mogli pristupiti sadržaju bez blokiranja oglasa. Iako to znači dopuštanje YouTube oglasa da se pojavljuju, Adblock Plus će i dalje blokirati iskačuće prozore i druge dosadne oglase

Razumijemo koliko je važno da korisnici pristupe YouTubeu besplatno bez oglasa. Radimo na pronalaženju najboljeg rješenja za nastavak pružanja vrhunskog korisničkog iskustva. Ako imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna podrška, slobodno nas kontaktirajte na support@adblockplus.org.

Hvala vam što ste dio naše zajednice, a mi ćemo nastaviti raditi na tome da vam pružimo ugodno iskustvo surfanja bez ometanja oglasa.

Ovo je pismo od kompanije

Vrh stranice