Home » Serije/filmovi » Nova serija Nicole Kidman Cenzurirana u Hong Kongu

Nova serija Nicole Kidman Cenzurirana u Hong Kongu

Nakon iznenađujućeg poteza Amazona, nova serija s Nicole Kidman, “Expats,” postala je žrtva cenzure, što znači da gledatelji u Hong Kongu neće moći uživati u njoj.

Unatoč svjetskom uspjehu među gledateljima i kritičarima, serija nije dostupna za gledanje u Hong Kongu.

U pokušaju da “preduhitri svaki budući potencijalni poslovni rizik,” Amazon je odlučio samocenzurirati seriju, što znači da korisnici u Hong Kongu dobivaju poruku da “ovaj video trenutno nije dostupan za gledanje na vašoj lokaciji.”

“Expats” je adaptacija istoimenog romana Janice Y.K. Lee, smještena u pozadinu Hong Konga. Serija prati priču tri Amerikanke koje se suočavaju s izazovima nakon traumatične tragedije koja ih zauvijek povezuje. Politika, prosvjedi i reference na događaje poput Pokreta kišobrana iz 2014. čine seriju osjetljivom u kontekstu političke klime u Hong Kongu.

Ovo nije prvi put da je Kidmanova serija izazvala kontroverze u regiji. Ranije je privukla pažnju zbog odobrenja da preskoči obavezni karantin tijekom snimanja u Hong Kongu tijekom pandemije.

Dok gledatelji diljem svijeta uživaju u “Expats,” politički i pravni izazovi postavljaju seriju u kontroverzan položaj u regiji, a cenzura od strane Amazona dodatno produbljuje te napetosti.

 

Vrh stranice