Home » Igre » Trošenje 125 Miliona Dolara na Immortals of Aveum

Trošenje 125 Miliona Dolara na Immortals of Aveum

Bivši Developer Kritikuje Trošenje 125 Miliona Dolara na Immortals of Aveum

Bivši developer koji je sudjelovao u stvaranju igre Immortals of Aveum otvoreno je iznio svoje mišljenje o odluci lansiranja igre s iznimno visokim proračunom.

Igra, koja je izašla 22. augusta na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC platformama, dobila je solidne ocjene, ali je uslijedio val otpuštanja osoblja i kritika zbog loše prodaje.

Prema riječima anonimnog bivšeg zaposlenika Ascendant Studiosa, troškovi razvoja igre iznosili su oko 125 miliona dolara. Istaknuo je da je takav proračun za singleplayer igru bio prevelik te da je sam projekt bio preambiciozan za debitantski projekt studija.

“Razvojni tim bio je iznimno talentovan, ali pokušaj stvaranja triple-A pucačine za jednog igrača na savremenom tržištu bio je loša ideja, posebno za novi IP projekt koji se oslanjao na Unreal Engine 5. Na kraju smo dobili kampanju koja se ponavljala i bila predugačka”, izjavio je anonimni programer.

Drugi programer iz studija izrazio je žaljenje što unatoč zadovoljenju zahtjeva igrača, prodaja i dalje pati. Igra nije imala mikrotransakcije ili nepotrebno grindanje, a unatoč dobrim ocjenama, prodaja nije bila zadovoljavajuća.

Unatoč pokušajima studija da ispuni očekivanja igrača, Immortals of Aveum nije uspio privući veću publiku te je postao primjerom loše provedene investicije u gaming industriji.

Vrh stranice