Home » Igre » Steam uvodi porodično dijeljenje igara – šta trebate znati

Steam uvodi porodično dijeljenje igara – šta trebate znati

Steam obiteljska knjižnica igara na zaslonu korisnika

Steam sada omogućava kreiranje zajedničkih porodičnih igračkih biblioteka

Budite oprezni s kime dijelite svoje igre: ako neko bude blokiran dok igra vašu kopiju Helldivers 2, bit ćete i vi blokirani.

Valve uvodi novi sistem za dijeljenje igara u obitelji

Valve predstavlja novi okvir za dijeljenje igara u obitelji, dostupan odmah u beta verziji Steam klijenta. Steam Families će zamijeniti Steam Family Sharing i Steam Family View, pružajući centralno mjesto za sve postavke dijeljenja u obitelji – uključujući nove korisne kontrole za roditelje.

Steam obiteljska knjižnica igara na zaslonu korisnika

Kako funkcioniše Steam Families

Steam Families može uključiti do šest članova, svaki s oznakom “dijete” ili “odrasli”. Nakon što su svi dodani u grupu, svaki član će u Steam klijentu vidjeti novu sekciju “Porodična bilioteka”, koja uključuje sve igre iz biblioteke svih članova koje podržavaju porodično dijeljenje.

Igranje i dijeljenje igara

Članovi grupe mogu igrati bilo koju podržanu igru iz knjižnice drugog člana, ali igre i dalje funkcioniraju kao pojedinačne kopije. Međutim, svaki član koji posudi igru iz porodične bilioteke generirat će svoje jedinstvene datoteke za spremanje igre.

Oprez pri dijeljenju

Valve upozorava da će, ako vaš brat bude blokiran igrajući vašu kopiju višeigračke igre poput PUBG: Battlegrounds, i vi biti blokirani.

Kontrole za odrasle članove

Odrasli članovi svake obiteljske grupe imaju pristup kontrolama za moderiranje, koje mogu ograničiti pristup igrama za dječje račune, postaviti ograničenja na vrijeme igranja na satnoj i dnevnoj bazi, ograničiti pristup Steam trgovini i više.

Novosti za roditeljski nadzor

Jedna od najkorisnijih novih funkcija je sistem koji omogućava dječjim računima da zatraže dodatno vrijeme igranja, pristup ograničenim funkcijama ili čak kupovinu u Steam trgovini, što roditeljima olakšava proces.

Probajte Steam Families

Novi sistem Steam Families dostupan je u beta verziji Steam klijenta. Ako ga želite isprobati, možete preći na tu granu otvaranjem postavki Steam-a, klikom na karticu Sučelje i odabirom “Steam Family Beta” u padajućem izborniku pored sudjelovanja u Client Beta.

Vrh stranice