Home » Igre » Klićete li na bananu?

Klićete li na bananu?

klikni na bananu

Skoro pola milona igrača klikće na Bananu, evo zašto

Nevjerojatni fenomen zahvatio je Steam ove sedmice, gdje skoro pola miliona igrača trenutno klikće po virtualnoj banani. Ali, zašto? Kako je moguće da jednostavna igra clicker tipa postane toliko popularna?

Nova hit igra na Steamu

Banana, nova besplatna igra na Steamu, izazvala je veliki interes. Radi se o igri clicker tipa u kojoj igrači ne rade ništa drugo osim što klikaju po mišu. Što više klikova, to bolje.

Razlog popularnosti Banane

Ono što čini ovu igru posebnom je mogućnost zarade. Naime, tokom igranja, u vaš Steam Inventory mogu se pojaviti posebne vrste banana. Te banane ne možete jesti niti koristiti unutar igre, ali ih možete prodati drugim korisnicima na Steamu za stvarni novac.

Zarade kroz prodaju virtualnih banana

Novac zarađen prodajom ovih virtualnih banana ide direktno u vaš Steam Wallet, što vam omogućava popuste na druge igre. Ova mogućnost privukla je veliki broj igrača, iako postoje sumnje da su mnogi od tih “igrača” zapravo botovi stvoreni za prikupljanje virtualnih predmeta za prodaju.

Banana kao investicija

Iako zvuči besmisleno, sjetimo se samo kako su prije nekoliko godina ljudi ulagali u NFT-ove. U ovom slučaju, virtualna banana postaje investicija, što dodatno pojašnjava njenu atraktivnost među igračima.

Trgovinski sistem na Steamu

Sve je po pravilima Steama jer igra koristi trgovinski sistem sličan onome u Valveovim igrama. Valve također zarađuje proviziju od svake transakcije, što čini ovu situaciju legalnom i profitabilnom za sve strane.

Svijet videoigara u 2024. godini zaista je nepredvidiv. Popularnost igre Banana pokazuje koliko su igrači spremni ulagati vrijeme i novac u virtualne predmete, bez obzira na njihovu stvarnu vrijednost.

 

Vrh stranice