Home » Serije/filmovi » Adam Sandler je prošle godine zaradio nevjerovatnih 73 miliona

Adam Sandler je prošle godine zaradio nevjerovatnih 73 miliona

adam sandler

Kako je Adam Sandler uspio zaraditi 73 miliona dolara i postati najplaćeniji glumac?

Adam Sandler je prošle godine zaradio nevjerovatnih 73 miliona dolara, što ga je stavilo na prvo mjesto među najplaćenijim glumcima u Hollywoodu. Iako nije glumio u nijednom klasičnom blockbusteru ili kino projektu, Sandler je pronašao inovativne načine zarade. Evo kako je to postigao:

Sandlerova suradnja s Netflixom

Adam Sandler ima dugogodišnji ugovor s Netflixom, koji je prvi put potpisao 2014. godine za četiri filmska projekta. Ugovor je produžen 2017. i 2020. godine, a Sandler je do sada za Netflix producirao 10 filmova. U protekloj godini, tri filma u kojima je sudjelovao – “Murder Mystery 2,” “You Are Not Invited to My Bat Mitzvah,” i “Leo” – doprinijeli su njegovom uspjehu. “Murder Mystery 2” bio je peti najgledaniji film na Netflixu, uprkos lošim kritikama.

Komičarske turneje i stand-up nastupi

Osim filmske produkcije, Sandler je održao 44 stand-up nastupa širom SAD-a u sklopu svoje komičarske turneje. Ovi nastupi također su značajno doprinijeli njegovom prihodu.

Raznovrsni projekti

Sandler je radio i na akcijskoj komediji “The Out-Laws”, čime je dodatno proširio svoje izvore prihoda. Njegova sposobnost da kombinira različite vrste projekata omogućila mu je da ostvari visok prihod i bez tradicionalnih kino izdanja.

Ostali najplaćeniji glumci

Na drugom mjestu liste najplaćenijih glumaca našla se Margot Robbie, glavna glumica u hit filmu “Barbie”, što je čini najmlađom glumicom na popisu. Jennifer Aniston, poznata po ulozi u seriji “Prijatelji”, također se našla na listi, zahvaljujući prihodima od ponovnog emitiranja serije.

U top 5 najplaćenijih glumaca još su se našli Tom Cruise, Ryan Gosling i Matt Damon, koji su također ostvarili značajne prihode kroz razne filmske i televizijske projekte.

Vrh stranice