Home » Igre » Google lansira novog AI chatbot Barda

Google lansira novog AI chatbot Barda

Google je lansirao novog AI chatbota nazvanog Bard, koji ima za cilj odgovoriti na pitanja i pomoći korisnicima da nauče nove stvari.

Chatbot će biti lakša verzija jezičkog modela Googla i sada je dostupan pouzdanim testerima, s javnim objavljivanjem u narednim sedmicama nakon detaljnog testiranja.

AI chatbotovi poput Barda suočavaju se s izazovima, kao što su ljudsko ponašanje i izrazi koji utiču na njihove odgovore, što ponekad može dovesti do neodgovarajućeg ili uvredljivog sadržaja. Unatoč ovim izazovima, Google i druge kompanije ulažu u tehnologiju AI, koja će postati konkurentsko polje u budućnosti.

Bard koristi informacije s weba da generiše odgovore, koristeći se znanjem svijeta da pruži svježe i visokokvalitetne odgovore. Može se koristiti kao alat za kreativnost i polazna tačka za radoznalost, pomažući korisnicima da saznaju o novim otkrićima i da steknu veštine.

Novi AI chatbot Googla značajan je korak u polju razvoja AI i može pružiti novi nivo udobnosti za korisnike. Budite spremni za javno objavljivanje Barda i obavezno ga isprobajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice