Home » Igre » Dwarf Fortress prodaje preko 600.000 primjeraka u prva dva mjeseca

Dwarf Fortress prodaje preko 600.000 primjeraka u prva dva mjeseca

Izvor fotografije:AKitfox Games

Dwarf Fortress prodao više od 600.000 primjeraka u prva dva mjeseca na tržištu prema novom izvještaju izdavača Kitfox Games na Mediumu.

“U prva dva mjeseca, koja su završila jučer, sada smo prodali tačno 606.342 primjeraka Dwarf Fortressa, gotovo tačno 5.000 od njih iz itch.io”.

Napisala je na društvenim mrežama Tanya X Short, suosnivačica Kitfox Gamesa u ime razvojnog tima.

Prije objave, Kitfox Games objavio je projekcije analitičara koji su koristili Steam brojke prethodnih naslova da bi prognozirali da će Dwarf Fortress prodati oko 160.000 jedinica u prva dva mjeseca. Prema Shortu, isti broj igara prodato je unutar 24 sata nakon njegovog lansiranja 6. decembra.

Uspjeh Dwarf Fortressa navodno je stvorio zdravi profit za originalne kreatore igre, Zacha i Tarna Adamsa, od 7 miliona dolara – broj koji nadmašuje prethodne prihode od 15.635 dolara u decembru.

Kitfox Games također je objavio Steam statistiku za Dwarf Fortress, što je pokazalo da je stranica igre dobila zapanjujućih 26,81 miliona posjeta u prva dva mjeseca nakon njegove objave.

Objavljivanje na Steam-u  Dwarf Fortressa donijelo je potrebno grafičko, korisničko sučelje i poboljšanja kontrole voljenom kultnom klasiku iz 2006. godine, čineći ga dostupnim novoj generaciji igrača, a igra trenutno ima pozitivnu ocjenu od 95% od 17.478 korisničkih recenzija na Steamu.

Izvor videa:AKitfox Games

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice