Home » Igre » Star Wars Jedi: Survivor” igra pomjerena na 28. april 2023.

Star Wars Jedi: Survivor” igra pomjerena na 28. april 2023.

Igrači koji jedva čekaju da igraju nadolazeću video igru ​​”Star Wars Jedi: Survivor” sljedećeg mjeseca morat će pričekati još malo, jer je razvojni tim nedavno podijelio vijest da će igra biti odgođen i ponudio novi datum izlaska u aprilu 28, 2023.

Respawn Entertainment, Electronic Arts i Lucasfilm Games “Star Wars Jedi: Survivor” je dugo iščekivani nastavak “Star Wars Jedi: Fallen Order” iz 2019. godine koji obožavatelji svemirskih opera jedva čekaju da se uhvate u koštac sa njom.

Njegova intenzivna priča proširuje tekuću bitku odmetnutog Džedaja Cala Kestisa protiv Galaktičkog carstva nakon odvratnog plana istrebljenja Džedaja pod nazivom Red 66.

Kao i kod mnogih video igara visokog profila za intelektualnu imovinu vrijednu milijardu dolara, kao što su “Ratovi zvijezda”, problemi se javljaju tokom faza testiranja koji rasvjetljavaju određene probleme koji se moraju riješiti prije nego što se otkriju na svjetskom tržištu.

Ovo je očigledno slučaj sa “Star Wars Jedi: Survivor“, sa onlajn najavom od srijede (1. februara) da će datum lansiranja nastavka biti pomjeren za šest nedelja unazad radi daljeg finog podešavanja, otklanjanja grešaka i napora za poliranje. Evo izjave koju je izdao direktor igre Stig Asmussen putem službenog EA Star Warsa Twitter računa:

Ova napomena objašnjava zašto je objavljivanje filma "Ratovi zvijezda Jedi: Survivor" odgođeno do 28. aprila.

Ova napomena objašnjava zašto je objavljivanje filma “Ratovi zvijezda Jedi: Survivor” odgođeno do 28. aprila.(Kredit slike: Twitter/Electronic Arts)

 Sinopsis igre:

“Survivor” se najbolje opisuje kao potraga za jednog igrača koja prati vođenog Jedi viteza Cala Kestisa i njegovog droid drugara BD-1 dok se sukobljavaju sa Imperijalnim snagama dok pokušavaju da brane galaksiju od zla koji nasrće. Dok prelaze svemirske puteve u pokušaju da pobjegnu od nemilosrdnog gnjeva Carstva, Cal se povezuje s novim saveznicima poput plaćenika Bodea Akune i njegove bivše kolege iz posade Cere Junda.

“Nastavite Calovo putovanje — nije više Padawan, Cal je došao na svoje i izrastao u moćnog Jedi viteza. Noseći uspomene i očekivanja Jedi reda sa sobom, njegov krstaški rat protiv Carstva postao je samo opasniji. Mračna vremena približavaju se — s novim i poznatim neprijateljima koji ga okružuju, Cal će morati odlučiti koliko je daleko spreman ići da spasi one koji su mu najbliži.”

“Star Wars Jedi: Survivor” izlazi za PlayStation 5, Xbox Series X/S i Windows 28. aprila.

Izvor videa:IGN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice