Home » Igre » Firaxis Games najavio Civilization 7

Firaxis Games najavio Civilization 7

Izvor fotografije:Firaxis Games

Otkriveno uporedo sa najavom da će bivša COO Heather Hazen biti nova šefica studija, Firaxis nije potvrdio da li će to biti sedma igra u glavnoj seriji ili će biti spin-off u duhu Civilization: Beyond Earth .

“Oduševljena sam što imam priliku da nastavim studijsko naslijeđe , počevši od najave da je Firaxis u razvoju na sljedećoj iteraciji legendarne Civilization franšize”,”Sretan sam što radim sa nekim od najboljih programera u našoj industriji, a mi imamo planove da podignemo Civilization franšizu do uzbudljivih novih visina za naše milione igrača širom svijeta. Osim toga, nastavit ćemo podržavati Marvel’s Midnight Sun sa sadržajem nakon lansiranja i istražiti nove kreativne projekte za naše timove.” rekla je Hazen.

Obožavatelji su strpljivo čekali potvrdu da se radi na 7 nastavku, već sedam godina, nakon lansiranja Civilization 6 2016. Studio je od tada radio na svojoj drugoj premijernoj strategijskoj franšizi u XCOM-u: Chimera Squad.

S obzirom da najava stiže tek sada, bez ikakvog pominjanja datuma izlaska, mehanike ili bilo kakvih drugih detalja igre, vjerovatno je da je nova Civilization 7 još uvijek daleko, ali čini se da će to biti glavni fokus Firaxis Gamesa u budućnosti.

Studio će to učiniti bez jedne od svojih vodećih ličnosti, međutim, budući da je bivši kreativni direktor XCOM franšize i Marvelovih Midnight Suns Jake Solomon najavio odlazak iz Firaxisa.

U izjavi objavljenoj na Tviteru (gore), Solomon je rekao da ima samo pozitivna osećanja za vreme provedeno u studiju i da odlazi samo da bi se bavio novom strašću.

“Nakon 23 divne godine, odlazim iz Firaxisa”, rekao je. “Ja sam veliki sanjar i ispunio sam dva životna sna stvarajući XCOM (i XCOM 2, i War of the Chosen) i Marvel’s Midnight Suns. Ja sam najsrećniji klinac koji je ikada živio.”

Njegov odlazak znači da su tri vodeće ličnosti koje stoje iza XCOM franšize sada napustile Firaxis. Solomonu kao dizajneru i režiseru pridružili su se producent Garth DeAngelis i umjetnički direktor Greg Foertsch.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice