Home » Igre » Valve trajno banovao preko 40.000 Dota 2 naloga zbog varanja

Valve trajno banovao preko 40.000 Dota 2 naloga zbog varanja

Izvor fotografije:valve

Valve je trajno banovao preko 40.000 naloga u Dota 2 jer su koristili softver za varanje u proteklih nekoliko sedmica. Ovi igrači su koristili softver za pregled internih podataka u Dota klijentu koji obično nisu vidljivi tokom igranja.

 

Valveov prioritet je bio da riješi probleme koji su dopuštali varanje na prvom mjestu. Međutim, Valve je također napravio dodatni korak da se riješi ovih igrača.

“Imajući taj cilj na umu, objavili smo zakrpu čim smo shvatili metodu koju ovi varalice koriste”.Ova zakrpa je stvorila honeypot: dio podataka unutar klijenta igre koji se nikada ne bi pročitao tokom normalnog igranja, ali bi mogao biti pročitan pomoću ovih eksploata. Svaki od danas zabranjenih naloga čitao je iz ove ‘tajne’ oblasti u klijentu, dajući nam izuzetno visoko povjerenje da je svaka zabrana zaslužena.” rekao je Valve u izjavi .

Valve je spomenuo da želi napraviti primjer od ovih  igrača i da neće tolerirati varalice koji koriste softver koji čita podatke s Dota klijenta. Dodatno, profesionalnim igračima bit će zabranjen pristup svim natjecateljskim događajima Valvea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice