Home » Igre » Koliko je zaradio Hogwarts Legacy?

Koliko je zaradio Hogwarts Legacy?

Hogwarts Legacy prodao 12 miliona primjeraka u 2 sedmice, zaradio 850 miliona dolara do sada

Hogwarts Legacy je prodao 12 miliona primjeraka i ostvario 850 miliona dolara prihoda u prve dvije sedmice prodaje, objavio je Warner Bros. Games. Ovo ga čini najvećim lansiranjem ikada za Warner Bros. Games, uprkos kontroverzama oko autorke JK Rowling.

Poređenja radi, Activisionov Call of Duty: Modern Warfare II zaradio je milijardu dolara u maloprodaji u prvih 10 dana.

Pored toga, WB Games je potvrdio da je Hogwarts Legacy postavio rekord za Twitch, dostigavši ​​1,28 miliona istovremenih gledalaca na lansiranju. Ovo je bilo najviše u istoriji Twitcha za igru ​​za jednog igrača.

Štaviše, WB Games je rekao da su igrači Hogwarts Legacyja do sada zajedno upisali 280 miliona sati u igri.

Ovo je samo početak za Hogwarts Legacy, jer će se igra proširiti na PS4 i Xbox One u aprilu, a zatim na Nintendo Switch u julu.

Naslijeđe Hogwartsa izazvalo je mnogo kritika, kontroverzi i debata. Jedna medijska kuća, GamesHub, objavila je editorijal o Rowling i njenim komentarima umjesto recenzije .

Igrači počinju svoju magičnu karijeru kao studenti pete godine dolazeći u Hogvorts 1890-ih. Osim istraživanja zamka i učenja čarolija, igrači izlaze izvan zidina zamka.

Oni koji se nadaju da će Hogwarts Legacy dodati Quidditch u budućoj ekspanziji možda neće imati sreće, jer su programeri rekli da nemaju planova za DLC , barem ne trenutno.

Hogwarts Legacy je razvio Avalanche Software, podružnica Warner Bros. Interactive Entertainment. Igra je bila upletena u kontroverze zbog transfobičnih primjedbi autorice Harryja Pottera JK Rowling. Iako nije lično uključena u njegov razvoj, ona će profitirati od njegovog uspjeha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice