Home » Igre » Metal Gear ponovo izlazi!

Metal Gear ponovo izlazi!

Izvor fotografije:Sony

Priča se da će se Metal Gear Solid kolekcija pojaviti na PlayStation State of Play događaju, sa eventualnim izdanjem i za PC i za konzole.

Odgovarajući na pitanje kada će Metal Gear Solid kolekcija, o kojoj se pričalo, ugledati svjetlo dana, Andy Robinson iz VGC-a pozvao je fanove da se uključe u njegov podcast ovog četvrtka, koji je također dan kada je planiran PlayStation State of Play događaj.

Ovo nije pri put da smo čuli glasine o Metal Gear Solid kolekciji. Ranije ove godine, korisnik Twittera oopsleaks spomenuo je da će klasične igre Metal Gear Solid stići na Steam nešto kasnije 2023. Naveli su da su dobili više znakova da se to dešava, iako nisu imali pojma koje će igre i verzije biti predstavljeno u kolekciji.

Prethodno je Dusk Golem, koji je poznat po svojim kontaktima u industriji igara, također istakao da će prve tri igre Metal Gear Solid dobiti remasteriranu obradu od Konamija. Tvrdili su da su remasteri MGS 1, 2 i 3 planirani za izdavanje na svim platformama, uključujući Steam i konzole. Prema njegovim riječima, Konami planira izdavanje novih remasteriranih verzija Metal Gear Solida 1, 2 i 3 koje će se prodavati zasebno, ali ako se trilogija kupi kao kolekcija, kupci će dobiti dodatne pogodnosti u vidu MSX verzija Metala. Brzina 1 i 2 MSX.

Prema Golemovim riječima, višestruki pouzdani izvori su mu u više navrata potvrdili navedene detalje. Izjavio je da prvobitno nije planirao da izađe u javnost sa detaljima vezanim za Metal Gear Solid 1, 2 i 3 remastere, ali je na kraju odlučio da to učini, budući da su drugi već rekli.

Metal Gear Solid je serija stealth akcionih igara koju je Konami prvobitno razvio za PlayStation konzole. Prvi zapis objavljen je 1998. godine. Režirao ga je, producirao i napisao Hideo Kojima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice