Home » Serije/filmovi » South Park tuži!

South Park tuži!

Comedy Central

Tužba podnesena u petak pred državnim sudom u New Yorku optužuje Paramount Global da se vratio na ugovor o licenciranju vrijednom 500 miliona dolara koji je postignut 2019. s Warnersom preusmjeravanjem specijala South Parka i drugog povezanog sadržaja na vlastitu platformu za striming.

WBD je, zauzvrat, odbio da plati naknade za licenciranje za neke epizode koje nastavljaju da se emituju na HBO Maxu, prema predstavniku Paramounta, koji je negirao optužbe da kompanija krši uslove svog ugovora sa Warnersom.

 zajedničko ulaganje između tvoraca Paramounta i South Parka , Matta Stonea i Treya Parkera — održao je otvorene ponude u septembru 2019. za ekskluzivna prava na striming za South Park . Navodno je insistirao na paušalnoj taksi za licenciranje po epizodi.

Postoji više od 300 epizoda South Parka , koji se emituje od 1997. godine iu svojoj je 26. sezoni. Nove epizode su konstantno među najboljim na HBO Max-u na osnovu ključnih metrika striminga: prvi pregledi, prve emisije koje pretplatnici gledaju kada se prijave, ukupno gledanih sati i postotak pretplatnika koji su gledali seriju, navodi se u žalbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice