Home » Putovanja » 6 “podcijenjenih” evropskih plaža koje treba posjetiti 2023

6 “podcijenjenih” evropskih plaža koje treba posjetiti 2023

Svakog ljeta, destinacije na plaži od grčkih ostrva do italijanske obale Amalfija do juga Francuske uživaju veliku popularnost. Ali sa ovom slavom dolaze visoke cijene i ogromna gužva.

Ova mjesta na plaži su manje poznata i imaju snižene cijene koje mogu pomaziti vaš džep.

1. Ischia, Italija

Ischia, Italija

Ischia je jedna od najpotcjenjenijih lokacija u Italiji. Ovo ostrvo, koje se nalazi u Napuljskom zalivu, nije daleko od popularnih ostrva Kapri i obale Amalfi.

Ipak, manje je skupo i manje prometno, a ima mnogo posla!

2. Ayia Napa, Kipar

Još jedna podcijenjena plaža u Evropi je Kipar. Ovo malo ostrvo nalazi se u Sredozemnom moru, zapadno od Libana i južno od Turske.

Ayia Napa, jedna od najboljih plaža u zemlji, privlači turiste svojim zadivljujućim odmaralištima i plažama. Ovaj primorski gradić poznat je po ukusnim restoranima sa svježim plodovima mora, uzbudljivim barovima i pristupačnim cijenama, što ga čini idealnom destinacijom za izlet ovog ljeta.

3. Aljezur, Portugal

Aljezur, Portugal

Portugalska obala Algarvea odavno je prestala da bude dojava za insajdere, jer je popularnost njenih obalnih zajednica naglo porasla poslednjih godina.

Aljezur je još uvijek malo poznata turistička atrakcija, posebno za surfere. U ovom lijepom gradu na obali Algarvea možete otkriti odlične mogućnosti za surfanje. Ovdje također postoji mnogo zadivljujućih, neuređenih plaža na kojima se možete opustiti daleko od gužve.

4. Miloš, Grčka

Ovo malo ostrvo ima populaciju od nešto više od 5.000 ljudi i dugo se smatralo skrivenim draguljem. Miloš postaje sve popularniji zbog svog veličanstvenog pejzaža i fantastičnih plaža.

5. Korčula, Hrvatska

Dok su popularna mjesta za ljetni odmor poput Dubrovnika i Hvara prepuna turista, otok Korčula na Jadranskom moru ima opušteniju atmosferu. Također, jeftinija je od ostalih hrvatskih lokacija, što može biti vrlo skupo tijekom ljetne sezone.

6. Ksamil, Albanija

Iako Albanija možda nije prvo mjesto koje vam pada na pamet kada pomislite na plaže u Evropi, ova balkanska zemlja zapravo posjeduje neke od najživopisnijih obala na cijelom kontinentu!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice