Home » Igre » Baldur’s Gate 3 izlazak na Xbox odgođen zbog tehničkih problema

Baldur’s Gate 3 izlazak na Xbox odgođen zbog tehničkih problema

Izvor fotografi: Larian Studios

Baldur’s Gate 3 programer Larian Studios otkrio je da igra neće doći na Xbox zajedno sa objavljivanjem na PC-u i PS5 31. avgusta zbog tehničkih problema.

 

Na Redditu , direktorica PR-a i komunikacija Larian Studios-a Molly Carroll objasnila je da se Xbox izdanje ne zadržava zbog bilo kakvog potencijalnog ugovora o ekskluzivnosti. Umjesto toga, studio se suočio s nekoliko tehničkih problema kada je u pitanju pokretanje Baldur’s Gate 3 split-screen co-op na Xbox Series X/S.

“Xbox igrači, vidjeli smo vaša pitanja o tome da li/kada možete očekivati ​​Baldur’s Gate 3 na Xboxu,” objasnila je Carroll. “Imali smo Xbox verziju Baldur’s Gate 3 u izradi već neko vrijeme, ali smo naišli na neke tehničke probleme – posebno sa zajedničkom upotrebom podijeljenog ekrana.

Još uvijek radimo na Xbox verziji BG3 , ali još uvijek nismo dovoljno sigurni da je najavimo. Ne volimo ništa da najavljujemo dok ne budemo spremni, jer ne želimo da budimo nade ljudi dok ne budemo sigurni da možemo da ispunimo. “Ne postoji ekskluzivnost platforme koja nas sprečava da objavimo BG3 na Xbox dan objavljivanja igre. Ako i kada objavimo nove platforme, želimo biti sigurni da svaka verzija ispunjava naše standarde i očekivanja.”

Baldur’s Gate 3 je najavljen za puštanje na PS5 zajedno sa izdanjem za PC ranije ove sedmice. Studio je otkrio neke nove snimke igranja uz najavu PS5 tokom nedavnog Sony State of Play. Takođe će imati progresiju na više platformi, kao i saradnju sa podeljenim ekranom na konzoli . Trenutno dostupno kao rani pristup za PC, Baldur’s Gate 3 će imati glas JK Simmonsa kao generala Ketherica Thorma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice