Home » Igre » Aliens: Dark Descent – novi timski shooter s ikonskim ksenosima

Aliens: Dark Descent – novi timski shooter s ikonskim ksenosima

Do sada je izašlo mnogo Alien igara, što znači da možemo zaboraviti na onu koja je bila u razvoju. Zvao se Aliens Dark Descent, a trebao je izaći u junu. Ali sada smo vidjeli neke snimke toga, i izgleda da bi moglo biti prilično dobro.

Aliens: Dark Descent je igra u kojoj igrači rade zajedno kako bi uništili neprijatelje. Razvija ga Tindalos Interactive, koji je bio uključen u prethodne Battlefleet Gothic igre.

Dark Descent je igra u kojoj igrate kao tim društvenih marinaca koji su se srušili na mjesec koji se zove Lethe. Marinci su usred toga da ih preplavljuju ikonski/falični ksenosi, a igra izgleda čisto i oštro – u stvari, smrznuto. Naokolo su šljašteće neonske reklame, uključujući karaoke bar, što sugerira da je Lethe bio prilično naseljen mjesec.

Osoba kojoj vlada dodijeli zadatak biće izabrana na osnovu njenog stila i situacije. To znači da će AI koja donosi odluku morati biti vrlo pouzdana, inače bi osoba kojoj je dodijeljen zadatak mogla biti okrivljena za bilo kakve političke probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice