Home » Igre » Dredge, horor-fishing RPG, dolazi na sve platforme

Dredge, horor-fishing RPG, dolazi na sve platforme

Dredge , “zlokobna ribolovna avantura” u kojoj igrači traže ribu i sreću, ali naiđu na nešto, pa, prilično sumnjivo na svom putovanju.Igra će biti objavljena 30. marta, objavili su u petak programeri iz Black Salt Games i izdavač Team 17. Dredge ide na Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X. Vlasnici Switch-a mogu očekivati ​​besplatnu demo verziju za Dredge.

Horor-fishing RPG Black Salt Games prikazuje igrače kao ribare koji istražuju udaljeni arhipelag u potrazi za raznim ribama i skrivenim blagom. Igrači će se susresti sa stanovnicima otoka koji daju zadatke i učiti o njihovoj prošlosti, dok nadograđuju svoje plovilo, uče nove vještine i susreću se sa sve neobičnijim morskim životom. Na Lovecraftov način, igrači će morati imati jaku mentalnu snagu da izdrže strahote koje ih čekaju na moru.

Kao što je navedeno u Polygonovom praktičnom pregledu Dredge sa prošlogodišnjeg Gamescom-a:

Pored riba, tu su i čudovišta koja vrebaju ispod talasa. Neki od njih klize na brod i zaraze vaš ulov. Druga, veća stvorenja će jednostavno pokušati da vam razbiju trup, što ne samo da ošteti vaš brod i uzrokuje gubitak tereta, već povećava vašu paniku.

Kada vaš nivo panike u Dredžu poraste, postajete daleko skloniji da vam seprikradu čudovišta. Kamenje će se također nasumično početi pojavljivati ​​dok plovite, uz objašnjenje da zato što je mrak i ne razmišljate ispravno, ne možete ih vidjeti do posljednjeg trenutka. Ovo možete ublažiti tako što ćete upaliti svjetla na čamcu, ali očito vas to čini i vidljivijim čudovištima iz dubina.

Pogledajte Dredgeov trejler za lansiranje da biste saznali nešto o tome što dolazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice