Home » Putovanja » Zašto je žvakanje žvakaće gume ilegalno u Singapuru?

Zašto je žvakanje žvakaće gume ilegalno u Singapuru?

U Singapuru su zakoni i propisi strogi, a to se odnosi i na žvakanje žvakaće gume. Iako se čini kao jednostavan i nevažan prekršaj, žvakanje žvakaće gume u ovoj zemlji može rezultirati kaznom i mogućim pravnim posljedicama.

Kako bi se objasnila ova situacija, potrebno je objasniti istorijut žvakaće gume u Singapuru. 1980-ih, žvakaće gume su bile vrlo popularne u zemlji, ali su također uzrokovale probleme s čišćenjem i održavanjem zgrada i javnih mjesta. Neki ljudi su žvakali žvakaće gume i zatim ih zalijepili na staklene površine ili pločnike, što je otežavalo čišćenje. Zato je vlada u Singapuru uvela zabranu žvakanja žvakaće gume 1992. godine.

Why Singapore banned chewing gum - BBC News

Zabrana žvakanja žvakaće gume u Singapuru ne odnosi se samo na prodaju i distribuciju, već i na posjedovanje i upotrebu. Kazna za žvakanje žvakaće gume može biti od 500 do 10.000 singapurskih dolara, ovisno o težini prekršaja. Postoji mogućnost zatvorske kazne za ponovljene prekršaje ili za one koji ne plaćaju kazne.

Žvakanje žvakaće gume u Singapuru ima i ekološke posljedice, ne samo da otežava čišćenje i održavanje, već također može biti opasno za životinje koje mogu progutati žvakaću gumu i ugušiti se.

S druge strane, ako se nađete u situaciji gdje vam je zaista potrebna žvakaća guma, možete je nabaviti u apotekama ili ljekarnama na recept. Također, postoje neka mjesta, kao što su određeni parkovi ili rezervati, gdje je žvakanje gume dozvoljeno, ali ovo su izuzeci od pravila, a ne uobičajena praksa u gradu.

Kao zaključak, žvakanje gume u Singapuru je ilegalno i može dovesti do velikih kazni. Međutim, to ne znači da nećete moći naći alternative za održavanje svježeg daha i smanjenje stresa. Poštivanje lokalnih zakona i običaja je važno u svakom putovanju, stoga se potrudite da budete informisani o pravilima i zakonima zemlje koju posjećujete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice