Home » Igre » Razvoj Silent Hill 2 remakea je gotovo završen

Razvoj Silent Hill 2 remakea je gotovo završen

Razvoj Silent Hill 2 remakea je skoro završen, iako najava potencijalnog datuma izlaska u potpunosti ovisi o Konamiju.

Govoreći tokom nedavnog intervjua , predsjednik Bloober tima Piotr Babieno izjavio je da je razvoj remakea Silent Hill 2 tehnički završen, ali odluka da se objavi datum izlaska u potpunosti leži na izdavaču, Konamiju.Prema Babieno-u , Silent Hill 2 je tehnički spreman. Ipak, dodao je da to ne znači da je igra još gotova. Međutim, studio je blizu ostvarenja tog cilja. Što se tiče potencijalnog datuma izlaska, rekao je da rukovanje promocijom igre i kada će se igra pokrenuti nisu direktno u rukama studija. U konačnici, te odluke treba donijeti izdavač, odnosno Konami.

Babieno je otkrio da studio trenutno radi na dva velika projekta, a to su Silent Hill 2 s Konamijem i novi IP koji se probno naziva “Projekt C” sa Private Division (Take-Two Interactive). Pored toga, Bloober tim takođe sarađuje sa Anshar studijima u razvoju Layers of Fear, sa Draw Distance u razvoju nenajavljenog „Projekta M“, i sa Rouge Games u razvoju nenajavljenog „Projekta F“. Izgleda da studio ima pune ruke posla za doglednu budućnost.

Ranije je objavljeno da se psihodelična horor igra iz prvog lica, Layers of Fear, pokazala kao veliki uspjeh i da programeri iz Bloober Team-a želi napraviti horor igre koje će se u budućnosti suprotstaviti franšizama kao što su Resident Evil i naslijeđe Silent Hill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice