Home » Igre » Konami otvorio novi studio u Osaki

Konami otvorio novi studio u Osaki

Metal Gear Solid developer Konami objavio je da je otvorio potpuno novi studio u Osaki, Japan.

Kako je otkriveno u saopštenju za javnost iz Konamija, kompanija je 27. marta otvorila ‘Konami Osaka Studio’ – glavni produkcijski centar za kompaniju. Prema saopštenju za javnost, ovaj novi studio će imati fokus na „prvo kreatori“ i ima za cilj „nastavak održivog rasta u narednih 50 godina“.

Uz ovu najavu, Konami je također podsjetio fanove na svoje planove za razvoj nove zgrade za istraživanje i razvoj u Tokiju. Kompanija je prvi put najavila ovaj razvoj još krajem 2022. godine, ali ako niste znali, nova zgrada će se zvati ‘Konami Creative Front Tokyo Bay’ i očekuje se da će biti završena 2025. godine.

Govoreći o novoj zgradi, u saopštenju za javnost stoji: „Kako bi postigla daljnji održivi rast u području ‘zabave’ koji se značajno širi, Konami Grupa će ojačati svoje mogućnosti razvoja proizvoda i nastaviti pružati proizvode i usluge za sljedeću generaciju. U saopštenju za javnost se također navodi da je od marta 2023. Konami “značajno povećao [svoju] osnovnu platu” za zaposlene, što je uvijek dobro čuti. 

Što se tiče igara koje Konami trenutno sprema, sigurno imamo puno priče o Silent Hilla što nas sve raduje. Krajem prošle godine imali smo Silent Hill showcase koji je otkrio nekoliko nadolazećih igara u survival horror seriji. 

Iako nisu svi naslovi u razvoju s Konamijem – Bloober programerski tim  preuzima kormilo nad Silent Hill 2 remakeom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice