Home » Igre » Redfall: Nova pucačina iz Arkanea stiže u maju

Redfall: Nova pucačina iz Arkanea stiže u maju

Redfall je sada udaljen samo nekoliko sedmica, a novi šuter iz Arkanea samo izgleda bolje.

Nakon Xbox Direct-a 25. januara, sada imamo potvrđen datum izlaska Redfall-a 2. maja, koji je stigao zajedno sa potpuno novim pogledom na igru u akciji.

Ova nova kooperativna pucačina jedna je od naših najiščekivanijih novih igara za 2023. godinu, a programeri iz Arkane kanaliziraju sve što je naučili od Dishonored 2, Prey i Deathloop crpeći inspiraciju iz Dungeons & Dragons i Far Cry 2.

Redfall vam dopušta kako se udružite s prijateljima (ili idite sami, ako se osjećate dovoljno jakim) da pomognete u čišćenju vampirske infestacije iz legendarnog grada Redfall, Massachusetts.

Izgradit ćete arsenal oružja za lov na divlje vampire, steći kontrolu nad nekim spektakularnim natprirodnim moćima, a zatim ćete raditi na pucanju i probijanju kroz svijet naseljen vampirima i kultistim .

Uz vijesti da Redfall dolazi ovog maja za Xbox Series X i PC (sa potvrđenim izdanjem Game Pass-a od prvog dana), nikada nije bilo boljeg vremena da se upoznate sa svime što trebate znati o ovom fantastičnom FPS-u.

Datum izlaska Redfall-a je 2. maj 2023. Ovo je najavljeno tokom prvog Xbox Direct-a kompanije Microsoft Gaming, gdje smo dobili novi pogled na njegov otvoreni svijet i kooperativni gameplay.

Redfall je prvobitno trebao biti objavljen u ljeto 2022., iako je odgađanje gurnulo igru u novu godinu jer je ko-kreativni direktor Harvey Smith rekao da “timu treba više vremena da oživi igru.” Čini se da su dodatni mjeseci lakiranja doveli Redfall na dobro mjesto, pa ćemo se vidjeti u Prokletom gradu Redfall-u ljetos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice