Home » Igre » NoVR mod omogućava igranje Half-Life Alyx

NoVR mod omogućava igranje Half-Life Alyx

Modifikacija Half-Life Alyx pod nazivom “NoVR mod” koja omogućava igranje igre bez VR naočara, dobila je najveću nadogradnju do sada.

Ova modifikacija omogućava igračima da igraju Valveovu popularnu igru iz 2020. godine na isti način kao i bilo koju drugu PC igru, bez korištenja VR tehnologije. Modifikacija je već neko vrijeme dostupna, ali je ovo prvi put da ju je moguće igrati od početka do kraja, uključujući funkcionalne gravitacijske rukavice, kombinirane fabricatore, nadogradnju oružja i mnogo više.

Iako se rad na modifikaciji još uvijek nastavlja, njeni tvorci se nadaju da će uskoro moći objaviti verziju 1.00 koja će imati sve funkcionalnosti i omogućiti osvajanje svih dostupnih nagrada.

Trenutno postoji devet nagrada koje nisu dostupne u ovoj modifikaciji, ali njeni tvorci rade na tome da ih uključe u igru. Također, postoje i brojne nadogradnje vezane uz animacije, korisničko sučelje i različite interakcije koje treba uključiti u konačno izdanje modifikacije. Kao i kod svakog projekta ovakvog obima, tvorci će nastaviti ispravljati greške do konačnog izdanja i dalje.

Half-Life Alyx je nedvojbeno jedna od najboljih VR igara dostupnih danas, a Valve ju je dizajnirao da bude ekskluzivna za VR platforme. Međutim, dobro je što postaje sve dostupnija fanovima koji nisu u mogućnosti ili ne osjećaju se ugodno koristiti VR naočale, ali i dalje žele iskusiti najnoviju igru u seriji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice