Home » Igre » FIFA ponovo jaše!

FIFA ponovo jaše!

EA-ina godišnja fudbalska serija zakoračit će u novu eru kada njena serija za 2023. godinu bude lansirana pod novim imenom EA Sports FC, ali prošlogodišnja serija, FIFA 23, i dalje je jaka u Velikoj Britaniji. Prema podacima koje je objavio Gfk o sedmičnoj fizičkoj prodaji softvera u Velikoj Britaniji (preko GamesIndustry), FIFA 23 se vratila na vrh ljestvice, nakon što je posljednjih nekoliko sedmica provela na drugom mjestu, zahvaljujući povećanju prodaje od 27%. .

Capcomov rimejk Resident Evil 4, koji je bio na vrhu prethodne dvije nedjeljne liste, pao je na 2. mjesto sa padom prodaje od 55%. U međuvremenu, Hogwarts Legacy zauzima svoje mjesto na broju 3, sa prodajom padom za samo 5% u odnosu na prošlu sedmicu.

Mario Kart 8 Deluxe se popeo na 4. mjesto, uz povećanje prodaje od 13%, dok je Call of Duty: Modern Warfare 2 pao na 6. mjesto sa padom od 26%. Zanimljivo je da je The Last of Us Part 2 ponovo ušao u top 10. Zahvaljujući nevjerovatnom povećanju prodaje od 999% potaknutoj uskršnjim i proljetnim promocijama cijena, igra se nalazi na petom mjestu ljestvice. Drugi PlayStation naslov Gran Turismo 7 doživio je impresivnih 483% porasta i ponovo ušao na top-liste na br. 7, dok je God of War Ragnarok na devetom mjestu (porast od 25%).

Jedino novo izdanje u top 10 ove sedmice je EA-in novi golf sim EA Sports PGA Tour, koji je na 8. mjestu.

No. Title
1. FIFA 23
2. Resident Evil 4
3. Hogwarts Legacy
4. Mario Kart 8 Deluxe
5. The Last of Us Part 2
6. Call of Duty: Modern Warfare 2
7. Gran Turismo 7
8. EA Sports PGA Tour
9. God of War Ragnarok
10. Super Mario Odyssey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice