Home » Igre » Microsoft testira nove funkcije u Windows 11

Microsoft testira nove funkcije u Windows 11

Microsoft testira nove funkcije trake zadataka u Windows 11 Insider Previewu

Microsoft je predstavio Windows 11 u oktobru 2021. godine i mnogim korisnicima smeta činjenica da je traka zadataka izgubila neke funkcije u odnosu na prethodne verzije. Grupisanje aplikacija je postalo standard, što neki korisnici ne vole, jer ne mogu prikazati ikone svih otvorenih prozora aplikacije na traci zadataka.

Ipak, u trenutnoj verziji Windows 11 Insider Preview Build 23440, koja se distribuira na Dev kanalu, Microsoft testira dvije skrivene funkcije trake zadataka koje omogućuju korisnicima da ponovo otkažu grupisanje aplikacija i prikažu oznake za svaki otvoreni program.

To znači da ako želite prikazati ikone svih otvorenih prozora aplikacije na traci zadataka umjesto samo jedne ikone, možete to učiniti pomoću ove nove funkcije. Također, ako ne želite da obavijesti određene aplikacije iskaču na vašem ekranu, Windows 11 će vam predložiti da ih sakrijete ako niste imali interakciju s njima cijeli mjesec.

Iako još nije jasno kada će Microsoft objaviti nove funkcije za testiranje za sve Windows Insajdere, ova inovacija sigurno će biti dobrodošla za korisnike koji nisu zadovoljni novim načinom prikaza aplikacija na traci zadataka. Ovo je dobar primjer kako Microsoft sluša povratne informacije korisnika i radi na poboljšanju svojih proizvoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice