Home » Igre » Sega kupuje Angry Birds, za 706 miliona eura

Sega kupuje Angry Birds, za 706 miliona eura

Sega kupuje Rovio, proizvođača Angry Birds, za 706 miliona eura

Sega, japanski gigant igara, dogovorio se kupiti mobilnog diva Rovio za 706 miliona eura (776 miliona dolara), što iznosi 9,25 eura po dionici i 1,48 eura po dionici. Ova akvizicija će pomoći Segi da ubrza poslovanje u mobilnim igrama.

Izvršni direktor i predsjednik Sega Sammy grupe Haruki Satomi je rekao da je dugoročni cilj Segae bio da ubrza svoju ekspanziju na tržištu mobilnih igara koje ima posebno visok potencijal među brzo rastućim globalnim tržištima igara. Segu je predstavljala serija Sonic the Hedgehog, a izdala je bezbroj naslova video igara na različitim platformama za igre. On vjeruje da će kombinacija brendova, likova, fanova obje kompanije, kao i korporativne kulture i funkcionalnosti, stvoriti značajne sinergije u budućnosti.

Izvršni direktor Rovio-a Alexandre Pelletier-Normand je dodao da je ponosan što vidi kako Angry Birds nastavlja da raste, izdavajući nove igre, serije i filmove. Rovio također ima vlasničku tehnologiju vodeću u industriji platforma, Beacon, sa 20 godina iskustva, omogućavajući usko povezanim timovima da razviju proizvode svjetske klase [igre kao uslugu]. On se raduje ideji da koriste svoju stručnost i alate kako bi donijeli još više radosti igračima, poboljšavajući i proširujući živopisne IP adrese Rovio-a i Sega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice