Home » Serije/filmovi » Kate Winslet i Ben Whishaw dobili nagrade BAFTA

Kate Winslet i Ben Whishaw dobili nagrade BAFTA

fotografija:The I Am Ruth team with their BAFTA TV awards at the Royal Festival Hall.(AP Photo: Alberto Pezzali)

Kate Winslet i Ben Whishaw osvojili BAFTA nagrade za televizijsku umjetnost

[divider top=”no” style=”default” divider_color=”#fa5e5e” link_color=”#f75b5b” size=”12″ margin=”20″]

Kraljevska opera u Londonu bila je domaćin dodjele ovogodišnjih televizijskih nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) za 2023. godinu. Među dobitnicima su bili Kate Winslet i Ben Whishaw, a također je nagrađena i reality serija “The Traitors”.

Kate Winslet je osvojila nagradu BAFTA za najbolju glumicu za svoju ulogu u filmu “I Am Ruth”, koji je također dobio nagradu za najbolju dramu. U svom govoru, Winslet je istakla moć malih britanskih televizijskih drama i naglasila da priče o mentalnom zdravlju, poput ove, treba čuti. Zahvalila je svojoj kćeri, Miji Threapleton, koja je također glumila u filmu.

“Kad bih mogla slomiti nagradu na pola, drugu polovinu bih dala mojoj kćeri Miji Threapleton. Uradili smo ovo zajedno, mala”, rekla je Winslet.

Ben Whishaw, koji je dobio pohvale kritike za svoju ulogu u filmu “This Is Going To Hurt”, osvojio je nagradu za najboljeg glumca. Pobijedio je konkurente poput Garyja Oldmana, Martina Freemana, Cilliana Murphyja, Chaskea Spencera i Tarona Egertona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice