Home » Igre » Besplatne igre za PlayStation Plus u junu 2023

Besplatne igre za PlayStation Plus u junu 2023

Najnovije informacije o veličinama datoteka besplatnih igara za PlayStation Plus za jun 2023. godine su otkrivene. Svi članovi PS Plus-a, bez obzira na nivo pretplate, svakog mjeseca dobijaju besplatne igre koje mogu igrati sve dok su pretplaćeni na ovu uslugu.

[divider top=”no” style=”default” divider_color=”#fa5e5e” link_color=”#f75b5b” size=”12″ margin=”20″]

Sony nedavno je otkrio koje će igre biti dostupne besplatno članovima PS Plus-a u junu 2023. godine. NBA 2K23, Jurassic World Evolution 2 i Trek to Yomi su naslovi koje će pretplatnici moći da preuzmu. Igrači će moći da započnu igranje ovih igara već od 6. juna, a članovi imaju vremenski period do 3. jula da ih dodaju na svoje račune. Također su otkriveni zahtjevi za skladištenje ovih besplatnih mjesečnih igara, što znači da će igrači morati osloboditi određenu količinu prostora na svojim konzolama kako bi mogli preuzeti ove naslove.

NBA 2K23 zauzima izuzetno veliku količinu prostora na PS5 konzolama. Prema informacijama sa Twitter naloga PlayStation Game Size, korisnicima PS Plus-a će biti potrebno 153.598 GB prostora za preuzimanje ove igre. Verzija za PS4 je nešto manja i zahtijeva 127.327 GB prostora za pohranu. Sa druge strane, Trek to Yomi ima manje zahtjeve u pogledu prostora, jer je potrebno 8.212 GB za PS5 verziju i 12.930 GB za PS4 verziju. Konačno, Jurassic World Evolution 2 će zahtijevati 10.574 GB prostora na PS5, dok će verzija za PS4 zauzimati između 9 i 18 GB prostora za pohranu.

Ukoliko ste pretplaćeni na PS Plus ili razmišljate o tome, imate priliku da iskoristite ovu ponudu i uživate u besplatnim igrama koje će biti dostupne u junu 2023. godine. Preuzmite NBA 2K23, Jurassic World Evolution 2 i Trek to Yomi i upustite se u nove avanture na svojoj PlayStation konzoli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice