Home » Serije/filmovi » Zasnovan na jednom poglavlju Drakula Brama Stokera iz 1897

Zasnovan na jednom poglavlju Drakula Brama Stokera iz 1897

Posljednja plovidba Demetere: horor film zasnovan na Držlaci Brama Stokera

Posljednja plovidba Demetere: horor film inspirisan Drakulama

Scenario pisca Bragija Šuta za Posljednju plovidbu Demetere skače već dugi niz godina, s nekoliko različitih reditelja vezanih na različitim mjestima. Režiser koji je završio u filmu je André Øvredal (Autopsija Jane Doe, Scary Stories to Tell in the Dark), najavljen već 2021.

Corey Hawkins (Kong: Ostrvo lobanje, “The Walking Dead”) glumi u Posljednjem putovanju Demetere. Najnoviju verziju scenarija napisao je Zak Olkewicz (Vlak metaka).

Film je „zasnovan na jednom poglavlju, Kapetanovom dnevniku, klasičnog romana Drakula Brama Stokera iz 1897. godine. Poglavlje govori o ruskoj škuni Demeter, koja je iznajmljena da prevozi privatni teret — dvadeset četiri neobeležena drvena sanduka — od Karpata do Londona. Film će detaljno prikazati čudne događaje koji su zadesili osuđenu posadu dok pokušavaju da prežive okeansko putovanje, praćeno zastrašujućim prisustvom svake noći na brodu. Kada je konačno stigao blizu luke Whitby, bio je napušten. Od posade nije bilo ni traga.”

U glumačkoj ekipi su i Aisling Franciosi, Liam Cunningham, David Dastmalchian, Jon Jon Briones, Stefan Kapičić i Nikolai Nikolaeff, sa Javierom Botetom kao Drakula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice