Home » Serije/filmovi » Doritos Super Bowl Reklama – Najgledanija TV Reklama Svih Vremena

Doritos Super Bowl Reklama – Najgledanija TV Reklama Svih Vremena

Doritos Super Bowl Reklama: Najgledanija TV Reklama Svih Vremena

 

Doritos je postavio novi standard u svijetu TV reklama, osvajajući titulu najgledanije TV reklame svih vremena tokom Super Bowl nedjelje. Njihova reklama koja prikazuje dva muškarca napadnuta u teretani zbog krađe tuđeg Doritosa osvojila je srca gledalaca širom svijeta, sa nevjerojatnih 116,2 miliona gledalaca.

Ova vijest je potvrđena od strane The Nielsen Company, vodeće kompanije za praćenje gledanosti. Reklama je emitovana u četvrtoj četvrtini Super Bowl utakmice u 21:30 ET, i odmah je postala hit među gledaocima.

Pat McDonough, viši potpredsjednik za uvide i analizu u Nielsenu, izjavio je: “Oglašivači koji privlače više od 116 miliona gledalaca pokazuju da Super Bowl ostaje neosporena najveća televizijska platforma za trgovce. Sa sve većim brojem komercijalnih pregleda putem interneta i društvenih mreža, ovi oglašivači šire svoje investicije i izvan same utakmice.”

Doritos reklama nije samo osvojila naslov najgledanije reklame svih vremena, već je i postavila nove standarde za kreativnost i angažman publike. Njen uspjeh potvrđuje važnost Super Bowl nedjelje kao ne samo sportskog događaja, već i platforme za inovativno oglašavanje koje se pamti.

Osim Doritos reklame, na listi najgledanijih reklama Super Bowla nalazi se i nekoliko drugih poznatih imena. Audijev oglas “Green Police” je osvojio drugo mjesto sa 115,6 miliona pogleda,

dok je spot Electronic Artsa za igru Dante’s Inferno privukao 115,1 milion gledalaca.

Doritos je još jednom potvrdio svoj status lidera u svijetu oglašavanja, dok je Super Bowl nedjelja ostala najvažnija i najpraćenija televizijska platforma za komercijalne promocije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice