Home » Igre » Povratak Delta Force serije: Nova igra i multiplayer akcija

Povratak Delta Force serije: Nova igra i multiplayer akcija

Povratak kultne serije pucačina: Delta Force se vraća uz podršku TiMi Studio Group

Sjećate li se legendarnih igara Delta Force? Ova popularna serija pucačina koja je prvi put osvojila srca igrača kasnih 1990-ih napokon se vraća. Iako je posljednja igra u seriji, Delta Force: Xtreme 2, razočarala 2009. godine, nova era za ovu franšizu počinje. Najnovija igra razvija se pod okriljem TiMi Studio Group, podružnice kompanije Tencent.

Nova igra i multiplayer doživljaj

Nova igra donosi uzbudljivu singleplayer kampanju temeljenu na filmu “Black Hawk Down”, pružajući igračima jedinstveno iskustvo. No, to nije sve. Uz singleplayer doživljaj, nova Delta Force igra uvodi “veliki multiplayer PvP”, ključnu komponentu originalne igre koja je privlačila mnoštvo igrača.

Inovacije u multiplayer iskustvu

Producent Shadow Guo izjavio je da nova igra stavlja naglasak na razvoj impresivnog bojnog polja za više igrača. Ova nova igračka arena omogućuje čak i veće PvP bitke nego ikad prije, prevazilazeći ograničenje od 32 igrača koje smo poznavali. Guo ističe da su različiti tereni integrisani u mape igre, uključujući vertikalne visinske razlike, pećine te različite rute vozila. Posebno se ističu tehnološki napredna vozila kao što su jurišna vozila, helikopteri, oklopna vozila, napadni čamci, terenska vozila, džipovi, pikapi, borbene avioni i dronovi.

Odluka o povratku i saradnja s Tencentom

Pitanje koje se postavlja jest zašto je TiMi Studio Group odlučio oživjeti seriju Delta Force. Iako ne postoje veliki problemi s ovom franšizom, nije jasno koliko je ona prepoznatljiva u današnjem igračkom svijetu. S rezultatom ocjene od svega 40 na Metacritic za posljednju igru u seriji, izazivanje interesa novih obožavatelja može biti izazovno. S obzirom na to da je i Activision nedavno pokrenuo marketinšku kampanju za novi Call of Duty, timing otkrivanja nove Delta Force igre je zanimljiv.

Budućnost Delta Force serije

Nedoumice oko toga zašto se TiMi Studio Group bavio ovim projektom umjesto THQ Nordic outfita razjašnjene su. Prema predstavniku, TiMi Studio Group je stekao prava na franšizu Delta Force od THQ-a, uključujući sve buduće igre i izdanja.

Nove informacije o igri Delta Force bit će u potpunosti otkrivene tokom Gamescom-ovog Opening Night Live događaja koji se održava 23. augusta u 11:00 PT/14:00 ET.

S nestrpljenjem iščekujemo saznanja o novim inovacijama, multiplayer doživljaju i svemu što nam nova Delta Force igra donosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice