Home » Serije/filmovi » Film “Dina: Drugi dio” odložen do marta zbog štrajka holivudskih glumaca

Film “Dina: Drugi dio” odložen do marta zbog štrajka holivudskih glumaca

Odložen do marta zbog štrajka glumaca

Visokobudžetni nastavak filma “Dune 2”, suočava se sa odgodom izdanja. Warner Bros je odlučio da pomeri planirano izdanje filma iz novembra na mart sledeće godine. Razlog za ovu odluku je štrajk holivudskih glumaca, koji sprečava zvezde filma da promovišu projekat.

Udarni udarac lancima bioskopa

Odluka Warner Bros-a da odloži izdanje “Dine: Drugi dio” ima direktne posledice po lance bioskopa kao što su AMC Entertainment, Cineplex i Cinemark. Ovi lanci se i dalje oporavljaju od posledica pandemije COVID-19, a ovaj film je bio jedan od najiščekivanijih naslova za kasnu 2023. godinu.

Novi datum izdanja i posljedice za druge filmove

Film “Dina: Drugi dio” će sada debitovati 15. marta, umesto ranije planiranog datuma u novembru. Ovaj datum je bio rezervisan za drugi film studija Warner Bros – “Godzilla x Kong: The New Empire”. Zbog pomjeranja “Dine”, i datum izdanja filma o čudovištima je takođe pomeren na 12. april.

Ovo pomjeranje je takođe uticalo na raspored drugih filmova. Na primer, animirani film “Gospodar prstenova”, koji je bio planiran za april, sada je pomjeren za decembar.

Zvijezde filma “Dina: Drugi dio”

U “Dina: Drugi dio” glavne uloge tumače Zendaya i Timothée Chalamet. Ovaj naučnofantastični nastavak filma je baziran na romanu Franka Herberta iz 1965. godine, koji se bavi međugalaktičkom borbom za kontrolu dragocenog resursa. Prvi dio filma, objavljen 2021. tokom pandemije, postigao je veliki uspeh i zaradio 402 miliona dolara na svetskim blagajnama.

Štrajk holivudskih glumaca kao uzrok odgode

Glavni razlog za odgodu izdanja “Dine: Drugi dio” je štrajk holivudskih glumaca. Sindikat glumaca SAG-AFTRA se pridružio udarnim holivudskim piscima u štrajku, koji je počeo 14. jula. Zvjezde filma su odbile promovisati nadolazeće projekte zbog ovog štrajka.

Najnovija odluka Warner Bros-a da odloži izdanje “Dine: Drugi dio” zbog štrajka holivudskih glumaca ima značajne posledice za bioskopske lance i raspored izdanja drugih filmova. Očekuje se da će ovaj film doživeti uspeh kao i njegov prethodnik, uz nadu da će se situacija sa štrajkom brzo rešiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice