Home » Putovanja » Meksiko Testira 1.000 Godina Stara “Vanzemaljska” Tijela

Meksiko Testira 1.000 Godina Stara “Vanzemaljska” Tijela

Kontroverzna 1.000 Godina Stara ‘Vanzemaljska’ Tijela u Meksiku Podvrgnuta Su Laboratorijskim Testovima

Dok kontroverza raste, liječnici u Meksiko Sitiju proveli su niz laboratorijskih testova na najpoznatijim navodnim “vanzemaljskim” tijelima u zemlji.

Da li smo sami u svemiru? To je pitanje koje pokušava odgovoriti novinar i samoproglašeni “ufolog” Jaime Maussan.

Jaime Maussan, novinar i samoproglašeni “ufolog,” prošle sedmice je predstavio dvije mumificirane figure Meksičkom kongresu, tvrdeći da su tijela vanzemaljskih bića. Tijela su opisana kao male, kredaste mumije, s izduženim glavama i samo tri prsta na svakoj ruci. Prošlog ponedeljka, ljekari u Meksiko Sitiju izvršili su laboratorijske testove na ostacima, koji su pokazali da tijela nisu bila sastavljena i da nije bilo dokaza o manipulaciji lobanjama.

Ranija istraživanja su sugerirala da su tijela nedavno proizvedena, sastavljena od životinjskih i ljudskih kostiju, te prekrivena sintetičkim materijalima kako bi simulirala kožu. Univerzitet UNAM, koji je izvršio testove karbonskog datiranja, kvalificirao je tvrdnje o porijeklu tijela kao vanzemaljskih. Kontroverza oko ovih tijela nastavlja se, a svijet čeka daljnja istraživanja kako bi se konačno razjasnila ova misterija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice