Home » Serije/filmovi » Globalna Bruto Blagajna i Barbie

Globalna Bruto Blagajna i Barbie

Global Box Office postavlja Barbie film broj 1 za 2023. godinu

Zvanično, film Barbie, sa Margot Robbie u glavnoj ulozi, proglašen je najvećim filmom godine do sada. Ove sedmice, Barbie je premašila globalnu zaradu od 1,38 milijardi dolara (1,28 milijardi eura) na svjetskoj blagajni, nadmašivši prethodnog lidera, Super Mario Bros., koji je zaradio 1,36 milijardi dolara.

Ovaj uspjeh označava dobar dan za bioskope općenito, s dvostrukim uspjehom Barbie i Oppenheimerovog filma. Oppenheimer, trosatni biografski film o čovjeku koji je izumio atomsku bombu, rangiran je kao treći najveći film godine. Film Christophera Nolana uspio je zaraditi impresivnih 853 miliona dolara (794 miliona eura) na blagajnama. Iako je Nolan poznato ime u suvremenoj kinematografiji, ovaj rezultat je još impresivniji s obzirom na to da film nije dio veće IP franšize.

Ovo je izuzetna vijest za filmsku industriju, s obzirom na značajan rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu, kada su bioskopi 2022. godine zaradili ukupno 3,4 milijarde dolara (3,16 milijardi eura). Ove uspješne premijere i velika globalna zarada ukazuju na povratak publike u bioskope i njihovu želju za filmskim iskustvom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice