Home » Igre » Counter-Strike 2 nailazi na nezadovoljstvo Neki igrači otpisuju CS:GO

Counter-Strike 2 nailazi na nezadovoljstvo Neki igrači otpisuju CS:GO

Nezadovoljstvo igrača dovodi do sniženja nivoa za Counter-Strike 2

Counter-Strike 2, iako je u samom vrhu igara koje donose najveći prihod i okupljaju najviše igrača, suočava se s talasom nezadovoljstva određenog dijela igrača. Zamjena za dugogodišnjeg favorita, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), nije naišla na univerzalni entuzijazam.

Promjena je uvijek izazovna, posebno u svijetu video igrica. CS:GO postoji već 11 godina i mnogim igračima je prelazak sa Counter-Strike 2 bio težak. Glavna primedba koju su izneli kroz recenzije korisnika bila je činjenica da će CS2 zameniti CS:GO, a nisu svi igrači to želeli. To je dovelo do pada prosječne ocjene za Counter-Strike 2 sa “veoma pozitivne” na “uglavnom pozitivne”, što ukazuje na raspon od 70-79% pozitivnih ocjena, odnosno preporuka za igru.

Postojala je debata o ovim ocjenama nakon lansiranja CS2 kao zamjene za prethodni CS:GO. Iako je CS2 donio mnoge nove funkcije, lansiran je sa manje sadržaja od CS:GO, a neki igrači su propustili određene modove kao što su Gun Game i Danger Zone. Stoga se smatralo da je pogrešno da druga igra prikazuje ocjene i reakcije korisnika za prethodnu igru ​​koja više nije dostupna.

Uprkos nezadovoljstvu nekih igrača, CS:GO i dalje ostaje najpopularnija igra na Steamu prema broju aktivnih igrača. Iako je CS2 besplatan za igranje, i u smislu prihoda od mikrotransakcija, također je nadmašio igre po punoj cijeni prošle sedmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice