Home » Tehnologija » Uskoro ćemo plaćati korištenje Instagrama i Facebooka bez oglasa, i TikTok želi pretplatu?

Uskoro ćemo plaćati korištenje Instagrama i Facebooka bez oglasa, i TikTok želi pretplatu?

Uskoro ćemo plaćati korištenje Instagrama i Facebooka bez oglasa

Meta Platforms razmatra naplaćivanje verzija Instagrama i Facebooka bez oglasa

Tekst članka: Meta Platforms, kompanija Marka Zuckerberga, razmatra mogućnost naplaćivanja verzija Instagrama i Facebooka bez oglasa kao odgovor na pooštravanje propisa Europske unije (EU) o privatnosti podataka. Korisnicima bi se mogao pružiti izbor između besplatnog korištenja platformi s personaliziranim oglasima ili plaćanja mjesečne pretplate. Cijena pretplate za korisnike računala iznosila bi približno 10 eura mjesečno, dok bi korisnici mobilnih uređaja za iskustvo bez oglasa mogli platiti oko 13 eura mjesečno, uključujući provizije Appleove i Googleove trgovine unutar aplikacija. Oni koji bi povezali svoje Instagram i Facebook račune plaćali bi oko 6 eura mjesečno po računu.

TikTok također razmatra pretplatu za gledanje sadržaja bez oglasa

Ovaj potez dolazi nakon što regulatori EU zahtijevaju da Meta traži pristanak korisnika prije prikazivanja personaliziranih oglasa temeljenih na korisničkim podacima, što bi moglo ugroziti glavni izvor prihoda kompanije. Planovi o pretplati još uvijek razmatraju regulatorna tijela EU, a buduća provedba i prihvaćanje ostaju neizvjesni.

Druge tvrtke, poput Spotifya i YouTubea, već nude korisnicima izbor između besplatnih usluga s oglasima i plaćenih pretplata bez oglasa, što je Meta također istaknula kao dio svog plana.

Osim toga, i TikTok planira uvesti pretplate za korisnike koji žele gledati sadržaj bez oglasa. Za 4,99 USD mjesečno, pretplatnici će moći uživati u iskustvu bez reklama na TikToku. Planirano je testiranje ovih pretplata na tržištima engleskog govornog područja izvan SAD-a. Važno je napomenuti da će pretplata pokrivati samo oglase koje poslužuje TikTok, a neće utjecati na jednokratne marketinške kampanje ili sponzorstva korisnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice